Lithuanian Community in Leeds atvirų durų diena

28/11/2011 17:43

 

 

Inf. ir foto Katalikiški Britanijos lietuviai
Kun.Donatas Klimašauskas

 

Vakar – lapkričio 27 d. Leeds mieste vyko neeilinis įvykis vietos lietuvių gyvenime – Lithuanian Community in Leeds atvirų durų diena. Apie šį renginį buvo galima rasti informacijos Leeds lietuvių Facebook grupėje, bet tikriausiai niekas nesitikėjo, kad susidomėjusiųjų bus tiek daug. Dar prieš 12 val. St Anthony parish hall, Leeds’e besirenkančius pasitiko renginio organizatoriai bei šios bendruomenės steigėjai: Arūnas, Edita, Aneta ir Danguolė bei mažiesiems svečiams staigmenas parengę klounas ir piratė, pasiryžę užimti mažuosius svečius ir su jais kūrybingai praleisti laiką kol tėveliai klausys pranešimus ir išsakys savo pasiūlymus.

 

Renginyje buvo pristatyti pagrindiniai Lithuanian Community in Leeds, small charity, kaip nepelno siekiančios organizacijos uždaviniai bei tikslai, nuo edukacinių programų skirtų vaikams iki pamąstymų apie lietuvišką vaikų darželį ar net mokyklėlę. Daugiausia dėmesio skiriama vaikų užimtumui ir jų gebėjimų skatinimui ir ugdymui, tradicijų ir lietuvių kalbos puoselėjimui ir mokymui. Taip pat kalbėta apie suaugusiems skitas veiklas, arbatėlės popietes ir laisvalaikio leidimą kartu.

 

Tiek renginio organizatoriai, tiek ir jo dalyviai, tikriausiai net nesitikėjo kad susirinks toks gausus būrys ir išsakys savo nuomones užpildydami kiekvienam pateiktą pageidavimų anketą.

Po programų pristatymo visi pasivaišino saldumynais ir arbata. 

 

Daugiau foto iš renginio: https://www.lietuviaiuk.co.uk/galerija/

 

-------------

Turite daugiau foto ar informacijos? Atsiųskite mums.